Naslovna O nama Dječji vrtić "Grlica" Bilje


Designed by:
Joomla Templates!

Dječji vrtić "Grlica" Bilje

Dječji vrtić Grlica osnovala je općina Bilje, a započeo je s radom 1.listopada 1999.godine na četiri lokacije; matični vrtić u Bilju te područni vrtići u Kopačevu, Vardarcu i Lugu. Te prve radne godine u Bilju smo imali 45-ero, u Kopačevu 12-ero, u Vardarcu 9-ero, a u Lugu 18-ero upisane djece, što je ukupno 84-ero djece. Brojčano smo rasli iz godine u godinu da bismo ove pedagoške godine imali ukupno u primarnom programu 126-ero djece.

Specifičnost naše Ustanove je da su nam područni vrtići -vrtići mađarske nacionalne manjine te se rad u njima odvija na mađarskom jeziku.

Osim primarnog programa svake godine organiziramo i program predškole za djecu koja nisu pohađala dječji vrtić, a broj djece u predškoli je iz godine u godinu manji, jer se povećava obuhvat djece predškolskog uzrasta primarnim programom.

Uz redoviti program radimo na njegovanju kulturne baštine i vrlo se ponosimo našom folklornom skupinom. Uspješno radimo i na svladavanju prvih riječi na engleskom jeziku. Iako nemamo status eko vrtića živimo i ponašamo se ekološki, poglavito naš vrtić u Kopačevu gdje je najizraženiji suživot djece s prirodom.

Prostor u Bilju nam je izuzetno mali te već godinama ne možemo udovoljiti potrebama stanovnika i dio djece iz Bilja smo morali smjestiti u najbliži područni vrtić u Vardarcu. Na sreću, prije mjesec dana započela je izgradnja novog objekta u Bilju koji bi kapacitetom trebao zadovoljiti potrebe stanovnika, a u njemu bismo uz vrtić imali i jaslice.

U vrtiću o djeci trenutno skrbi 11 odgojiteljica, 4 spremačice, 1kuharica, 1 računovođa te ravnateljica . Svi se oni maksimalno trude da boravak djece u Ustanovi bude što svrsishodniji, da budu zadovoljene sve potrebe djece te da budemo vrtić po mjeri djeteta u kojem ćemo svi rado boraviti .